Jobb mens du reiser verden rundt

Det finnes faktisk flere muligheter til å finansiere reisen ved å jobbe underveis. Slik gjør du det.

Mange drømmer om å reise, men grunnen til at man lar være er ofte at man ikke har råd. Men det finnes faktisk mange muligheter til å finansiere tilværelsen også mens man er på reisefot. Men du kan ikke være kresen, de fleste jobbene består først og fremst av fysisk arbeid. Men fordelene er mange. Man møter andre reisende og knytter vennskap. I tillegg får man gjerne et annet perspektiv på livet og kulturen i landet når man selv deltar i den.

WWOOF står for Word Wide Oportunities on Organic Farms. Organisasjonen tilbyr en annerledes reise der du jobber mot kost og losje på forskjellige økologiske gårdsbruk rundt om i verden. Robin Moore er mellom de som har prøvd seg som gårdsarbeider rundt om i verden. Og opplevelsene han har fått vil han huske resten av livet.

– Jeg og kjæresten min reiste rundt om i Europa i åtte måneder og jobbet på forskjellige gårdsbruk. I en verden som går raskere og raskere og der mer og mer skjer digitalt, var det en befrielse å roe ned og leve mer i pakt med elementene og naturen, forteller han.

Reisen deres gikk innom ni forskjellige land i Europa, men det finnes gårder som er knyttet til WWOOF rundt om i hele verden.