Den mest romantiske by i verden

Paris regnes som den mest romantiske by i verden og en trendsetter innenfor mote, mat og kunst. Byen ligger langs elven Seine. Med en historie som spenner over 2400 år er det alltid både historie og hemmeligheter som ennå ikke er oppdaget. Noen landemerker og severdigheter du bør besøke: 

Eiffeltårnet 
Det mest kjente symbolen på byen og landet generelt. Gir deg den beste utsikten i byen. Har inspirert både kunstnere og arkitekter.

Chateau de Versailles 
Tidligere bolig for kong Louis XIV, har vært åstedet for en rekke historiske begivenheter som undertegnelsen av den berømte fredsavtalen som avsluttet første verdenskrig i 1919. Speilhallen og de store kongelige hagene gjør dette til et av de vakreste landemerkene i Paris.

Katakombene 
Paris-katakombene pleide å lagre rester av innbyggerne som ikke fant et sted på kirkegården i Paris, og danne en mange kilometer lang gangvei. En labyrint av mørke lange tunneler som fremdeles holder bein av millioner av parisere.

Sacre Coeur 
Sacre Coeur-katedralen våker over byen fra den høyeste posisjonen. Noen av de beste utsikten over Paris kan hentes fra kuppelen. Katedralen, som truer over Montmarte, trekker oppmerksomheten til millioner av turister og mange kunstnere med spektakulære solnedgangssyn.

Notre Dame 
Notre Dame-katedralen inspirerte mange kunstverk som Victor Hugos “Hunchback of Notre Dame” som gjorde den til den mest berømte innen fransk gotisk kunst. I løpet av historien har det vært stedet for mange seremonier som kroningen av Henry VI, Mary Stuart, ekteskap av Marguerite of Valoi med Henri of Navarre og mange andre. Med sine monumentale former og de utrolig forstørrede vinduene ble den en prototype for fremtidige franske katedraler.

Triumfbuen 
Triumfbuen beskytter den ukjente soldatens evige flamme og grav og er gravert med navn på generaler og store seire i den revolusjonerende perioden. Fra til har besøkende en fantastisk utsikt over landemerker som Champs Elysees, Louvre, eller Grande Arche de la Défense.

Louvre 
Louvre har noen av de mest imponerende kunstsamlingene, etter en tidslinje for å utvikle kultur gjennom historien.

Musée d’Orsay 
Musée d’Orsay er et av de viktigste landemerkene i Frankrike, huser samlinger av kunstverk fra 1848 til 1914. Utstillingen inkluderer all kunstnerisk produksjon som skulptur, fotografi, dekorativ kunst, maleri og litteratur.